ACADEMIAE AESTHETICA | Docenten
15463
page-template-default,page,page-id-15463,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Docenten

2


Martijn C. Moolenaar


martijn_molenaarNa zijn studie tandheelkunde aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) in 1999, heeft Martijn Moolenaar zich gespecialiseerd in de esthetische restauratieve tandheelkunde en de implantologie. Beide specialisaties heeft hij intern gevolgd bij diverse gespecialiseerde praktijken. Ook is hij sinds 2005 als specialist geregistreerd bij het N.V.O.I. (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

Martijn is lid van de A.E.S. (American Equilibration Society), de A.A.F.P. (American Academy for Fixed Prosthodontics) en ook van een internationale interdisciplinaire studie groep die zich bezig houdt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde en implantologie. Tevens is hij bestuurslid van de N.V.V.R.T. (Nederlandse Vereniging Voor Restauratieve Tandheelkunde).

Sinds september 2011 is Martijn Moolenaar officieel erkend als specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA).

 

 


Xander Rijpstra


xander_rijpstraXander is in 2007 afgestudeerd als tandarts aan de rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen is hij in Deventer begonnen met werken bij twee tandartspraktijken.

In 2011 is hij mede eigenaar geworden van Tandartsenpraktijk de Watersnip. In 2014 heeft hij samen met Geert de praktijk volledig overgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Geert Landman


geert_landmanGeert is in 2011 afgestudeerd als tandarts aan de rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen is hij eerst een aantal maanden werkzaam geweest aan de opleiding tandheelkunde. Tevens heeft Geert als tandarts gewerkt in Holten en Deventer.

In 2013 is hij mede eigenaar geworden van Tandartsenpraktijk de Watersnip. In 2014 heeft hij samen met Xander de praktijk volledig over genomen.

 

 

 

 

 

 

 


Daan van Oort


daan-van-oortDaan van Oort (1973) is specialist kroon- en brugwerk sinds 2000 en winnaar van de van Hamond prijs in datzelfde jaar aan het IVT.

Na 20 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in de tandtechniek, opleiding in Nederland, België en Thailand van tandtechnici te hebben georganiseerd en leiding te hebben gegeven aan 4Dental CAM en 4Dental Arnhem houdt hij zich bezig met diverse projecten in de tandheelkundige branche.

In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekend spreker over digitale mond- en gelaatsfotografie in Nederland na het schrijven van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp (digitale mondfotografie “een praktische handleiding” ISBN 978 90 313 6875 4).

 

 

 

 


Michiel de Cleen


michiel-de-cleenMichiel de Cleen (1962) is tandarts-endodontoloog. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam was hij van 1988 tot 1995 (gast)medewerker van de vakgroep Cariologie en Endodontologie van ACTA. Thans voert hij een fulltime endodontische praktijk. Tot medio 2010 was hij hoofdredacteur van het tijdschrift TandartsPraktijk; Michiel de Cleen is mede-auteur van het standaardwerk Endodontologie en van  zijn hand verschijnen regelmatig publicaties op het gebied van de endodontologie.  Hij gaf talloze lezingen en cursussen in binnen- en buitenland.

 

 

 

 

 

 

 


Guido Rhemrev


guido_rhemrevGuido Rhemrev studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1992 tot 1998.  Na 3 jaar algemene praktijk in Nederland en in Italië volgde hij vanaf  2001 de drie jarige Masters opleiding in de parodontologie aan het Acta. In 2006 is hij erkend door de NVvP als tandarts-parodontoloog en het jaar daarop in 2007 erkend als implantoloog door de NVOI.

Hij is sinds 2004 werkzaam op de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam ; hier worden multidisciplinair patiënten behandeld op het gebied van de parodontologie,implantologie /functieherstel en halitose. Daarnaast is hij werkzaam als docent binnen de vakgroep Parodontologie van het Acta waar hij tandarts-parodontologen in opleiding begeleidt in de implantologie.

Zijn voornaamste interesse ligt in de plastische parodontale (micro-)chirurgie bij patiënten met muco-gingivale en dento-alveolaire afwijkingen ten gevolge van parodontale aandoeningen of trauma’s.

 

 


Arend van den Akker


arend-van-den-akkerArend van den Akker (1961) studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1979 tot 1984, voordat hij tandarts werd bij de Koninklijke Marine. Hierna werd hij in 1986 algemeen practicus bij “Tandartspraktijk Berkenstraat” te Alphen aan den Rijn met een speciale voorliefde voor de prothetische- en esthetische tandheelkunde. In 2009 verhuisde hij met zijn praktijk (inmiddels mede een verwijspraktijk voor esthetische tandheelkunde) naar Gezondheidscentrum Vitalis in Alphen aan de Rijn.

Naast zijn werk als tandarts schrijft Arend artikelen voor onder andere Bohn Stafleu Van Loghum en is hij veel gevraagd opinion leader voor internationale organisaties gericht op esthetische tandheelkunde. Arend geeft diverse trainingen op het gebied van esthetische tandheelkunde (certified trainer Cerec) voor onder andere Henry Schein, Edin, Ivoclar Vivadent.

 

 

 

 


Erik-Jan Muts


erik-jan-mutsErik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn en Beekmans Tandartsen te Laren. Hier specialiseert hij zich met name in de restauratieve tandheelkunde, waarbij hij met vergroting zowel direct als indirect tanden en kiezen anatomisch en functioneel herstelt. Dit jaar start hij met een multicenter onderzoek naar het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ vanuit de Universiteit van Groningen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Frank Andriessen


frank_andriessenFrank Andriessen studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest in een algemene tandartspraktijk begon hij in 2009 met de drie jarige postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA. In 2012 werd hij erkend als implantoloog door de NVOI. Frank is de eigenaar van het Tandheelkundig Centrum Wilhelminapier in Rotterdam: een verwijspraktijk voor endodontologie, implantologie en prothetiek. Daarnaast is hij samen met David Rijkens docent en cursusleider van de Masterclass Implantologie op het ACTA en schrijft voor het tandartsenmagazine Dentista. Naast zijn passie voor implantologie heeft Frank speciale belangstelling voor de digitalisering in de tandheelkunde. Hij heeft twee wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over intraorale scanners in internationale tijdschriften.

 

 

 

 


David Rijkens


david_rijkensDavid Rijkens (1982) behaalde zijn tandartsdiploma aan het ACTA in 2006. Gedurende zijn opleiding tandheelkunde was hij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde waar hij al vroeg een voorliefde voor de implantologie ontwikkelde. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de algemene praktijk  heeft hij van 2009 – 2012 de postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA met succes afgerond. Momenteel is hij full-time werkzaam als implantoloog NVOI bij Mondzorg Velsen en Mondzorg Kudelstaart. Daarnaast is hij samen met Frank Andriessen docent en cursusleider van de MasterClass Implantologie op het ACTA. David publiceerde een wetenschappelijk artikel over het intra- oraal scannen van implantaten, en schrijft,samen met Frank Andriessen, een vaste implantologiecolumn in het blad Dentista. Daarnaast geeft hij regelmatig voordrachten over implantologie.

 

 

 

 


Eric van der Winden


eric_van_der_winden

  • Tandtechnicus sinds 1979
  • In 1985 was hij winnaar “van Hamond prijs”
  • Van 1993 tot 2001 hield hij laboratorium te Laren
  • Sinds 1996 is hij lid van Willi Geller’s internationale Oral Design groep
  • In 1999 was hij winnar van het beste leerbedrijf SVGB

Eric van der Winden is mede oprichter van Oral Design Center Holland in Blaricum (2001)

Sinds 2011 is hij Visiting faculty member Tufts Univerity Boston

Tevens is hij Internationaal spreker, verzorgt hij praktijkcursussen en presentaties sinds 1989. De lezingen geven zicht op restauratieve concepten en procedures met veel verschillende keramische materialen. Eric’s concept is gebaseerd op het direct werken met patiënten om een zo hoog mogelijk esthetisch resultaat te behalen.