ACADEMIAE AESTHETICA | Docenten
15463
page-template-default,page,page-id-15463,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Docenten


Martijn C. Moolenaar


martijn_molenaarNa zijn studie tandheelkunde aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) in 1999, heeft Martijn Moolenaar zich gespecialiseerd in de esthetische restauratieve tandheelkunde en de implantologie. Beide specialisaties heeft hij intern gevolgd bij diverse gespecialiseerde praktijken. Ook is hij sinds 2005 als specialist geregistreerd bij het N.V.O.I. (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

Martijn is lid van de A.E.S. (American Equilibration Society), de A.A.F.P. (American Academy for Fixed Prosthodontics) en ook van een internationale interdisciplinaire studie groep die zich bezig houdt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van esthetische tandheelkunde en implantologie. Tevens is hij bestuurslid van de N.V.V.R.T. (Nederlandse Vereniging Voor Restauratieve Tandheelkunde).

Sinds september 2011 is Martijn Moolenaar officieel erkend als specialist in Prosthodontics door de European Prosthodontic Association (EPA).


Daan van Oort


daan-van-oortDaan van Oort (1973) is specialist kroon- en brugwerk sinds 2000 en winnaar van de van Hamond prijs in datzelfde jaar aan het IVT.

Na 20 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in de tandtechniek, opleiding in Nederland, België en Thailand van tandtechnici te hebben georganiseerd en leiding te hebben gegeven aan 4Dental CAM en 4Dental Arnhem houdt hij zich bezig met diverse projecten in de tandheelkundige branche.

In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekend spreker over digitale mond- en gelaatsfotografie in Nederland na het schrijven van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp (digitale mondfotografie “een praktische handleiding” ISBN 978 90 313 6875 4).


Arend van den Akker


arend-van-den-akkerArend van den Akker (1961) studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1979 tot 1984, voordat hij tandarts werd bij de Koninklijke Marine. Hierna werd hij in 1986 algemeen practicus bij “Tandartspraktijk Berkenstraat” te Alphen aan den Rijn met een speciale voorliefde voor de prothetische- en esthetische tandheelkunde. In 2009 verhuisde hij met zijn praktijk (inmiddels mede een verwijspraktijk voor esthetische tandheelkunde) naar Gezondheidscentrum Vitalis in Alphen aan de Rijn.

Naast zijn werk als tandarts schrijft Arend artikelen voor onder andere Bohn Stafleu Van Loghum en is hij veel gevraagd opinion leader voor internationale organisaties gericht op esthetische tandheelkunde. Arend geeft diverse trainingen op het gebied van esthetische tandheelkunde (certified trainer Cerec) voor onder andere Henry Schein, Edin, Ivoclar Vivadent.


Erik-Jan Muts


erik-jan-mutsErik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn en Beekmans Tandartsen te Laren. Hier specialiseert hij zich met name in de restauratieve tandheelkunde, waarbij hij met vergroting zowel direct als indirect tanden en kiezen anatomisch en functioneel herstelt. Dit jaar start hij met een multicenter onderzoek naar het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ vanuit de Universiteit van Groningen.

 


Eric van der Winden


eric_van_der_winden

  • Tandtechnicus sinds 1979
  • In 1985 was hij winnaar “van Hamond prijs”
  • Van 1993 tot 2001 hield hij laboratorium te Laren
  • Sinds 1996 is hij lid van Willi Geller’s internationale Oral Design groep
  • In 1999 was hij winnar van het beste leerbedrijf SVGB

Eric van der Winden is mede oprichter van Oral Design Center Holland in Blaricum (2001)

Sinds 2011 is hij Visiting faculty member Tufts Univerity Boston

Tevens is hij Internationaal spreker, verzorgt hij praktijkcursussen en presentaties sinds 1989. De lezingen geven zicht op restauratieve concepten en procedures met veel verschillende keramische materialen. Eric’s concept is gebaseerd op het direct werken met patiënten om een zo hoog mogelijk esthetisch resultaat te behalen.